Калитянська громада

Київська область, Броварський район

Інформація про порядок надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Дата: 06.04.2017 13:44
Кількість переглядів: 750

 

До уваги громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорії 1 та батьків дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою !

    

Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України  від 23.11.2016 №854 «Деякі питання санаторно-курортного лікування та відпочинку громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», якою затверджено Порядок надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, здійснення доплат за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

     Порядком передбачено, що із 2017 року діятиме новий механізм оплати послуг із санаторно-курортного лікування громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи. Він, зокрема, передбачає укладання трьохсторонньої угоди між санаторно-курортним закладом, постраждалою особою та управлінням соціального захисту населення. При цьому кожному буде забезпечено право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для оздоровлення чи відпочинку.

     Санаторно-курортний заклад надає управлінню соціального захисту населення підтвердження про наявність у нього ліцензії на провадження господарської  діяльності з медичної практики за відповідним профілем захворювання та надає гарантійний лист про згоду на оздоровлення громадянина ( із зазначенням дати заїзду персонально для кожної особи ) та про готовність укласти договір.

      Звертаємо увагу на те, що деякі санаторно-курортні заклади  відмовляються приймати у літній сезон на оздоровлення пільгові категорії населення, пояснюючи це тим, що їм доцільніше приймати інших громадян за готівку по  комерційній путівці вартість якої на 20-30 відсотків більша  ніж за вартість путівки яка встановлена державою для громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи (5250,00 грн.), тому заїзди для пільгових категорій населення оздоровчі заклади частково будуть переносити на осінньо-зимовий період. 

      Зважаючи на зазначене, громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до  категорії 1, які бажають оздоровитись в літній період, просимо терміново  визначитись з вибором санаторію та датою заїзду та звернутись до управління соціального захисту населення.

       За додатковою інформацією звертатись до управління соціального захисту населення в каб.№4 за адресою м. Бровари, вул. Гагаріна, 8а або за телефоном 5-45-44,5-45-47

 

Начальник управління                                                                                                                                            Л.П.Яіцька

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь