Калитянська громада

Київська область, Броварський район

Виявлення порушників податкового законодавства в частині виплат заробітної плати - один з кроків захисту інтересів найманих працівників

Дата: 24.10.2018 13:47
Кількість переглядів: 563

 

Р-Н, ВУЛИЦЯ ДЕСЯТИННА, БУД. 4/6

Виявлення  порушників  податкового законодавства в частині  виплат заробітної плати - один з кроків захисту інтересів найманих працівників

 

«Тіньова зарплата» або «зарплата у конвертах» стала однією із найбільших проблем сучасної економіки, у тому числі і ринку праці.  

Незадекларована праця знижує доходи державного бюджету, а отже і можливість фінансування державних програм соціального спрямування, адже виплачуючи «тіньову зарплату» найманого працівника позбавляють багатьох соціальних гарантій: гарантованого розміру заробітної плати, права на оплачувану відпустку, відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, права на оплату лікарняного, права на допомогу по безробіттю, права на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві й професійних захворювань, права на зарахування виробничого стажу, права на матеріальне забезпечення в порядку соціального страхування в старості.

Суб'єктам господарювання слід пам'ятати, що використання нелегальної робочої сили, не оформлення трудових відносин або несвоєчасна реєстрація трудових відносин з найманим працівником - це порушення трудового законодавства,   відповідно, роботодавцям, які порушують законодавчі вимоги при нарахуванні заробітних плат, загрожують штрафи за такі порушення.

В Броварському  регіоні  діє  робоча група з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення, якою проводяться регулярні комплексні рейди-обстеження суб’єктів господарської діяльності щодо виявлення фактів наймання працівників без оформлення трудових відносин та залучення їх до оподаткування, легалізації існуючих робочих місць. Наразі, найбільше занепокоєння викликає оплата праці «у конвертах» найманих працівників по будівельній галузі.

Доводимо до відома громадян, що середньогалузевий рівень заробітної плати по будівельній галузі (КВЕД  41.10, 41.20) складав  у І кварталі 2018 року  -                6792 грн.,  у ІІ  кварталі  - 7200 гривень.    

Звертаємо увагу, що сплата податків і зборів з отриманих  доходів – обов’язок кожного громадянина, від якого залежить економічний розвиток  нашої держави.

 

Броварське управління ГУ ДФС у Київській області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь